Technologiepartner

FactoryLab

Lindtsedijk 54, 3336 LE ZWIJNDRECHT
T: 078 76 32 000

      

FactoryLab is een Nederlandse ontwikkelaar, producent en leverancier van toegankelijke, professionele en energiezuinige IoT oplossingen.

Workplace Monitoring

Uit het standaard assortiment levert FactoryLab diverse slimme en energiezuinige sensoren voor het monitoren van het binnenklimaat, ruimte- en werkplekbezetting. De sensoren worden plug-and-play geleverd en werken veelal draadloos. Sinds de oprichting in 2016 heeft FactoryLab zich gespecialiseerd in het verbinden van IoT-oplossingen via LoRaWAN (Long Range Wide Area Network). Een netwerk dat een laag energieverbruik mogelijk maakt tegen relatief lage kosten. Een netwerk ook dat zich uitstekend leent voor het verbinden van slimme sensoren met het Internet of Things. FactoryLab biedt de hardware los aan, maar ook als onderdeel van een end-to-end oplossing. Voor een complete ontzorging van gebruikers heeft Factorylab naast de hardware een degelijk en gebruiksvriendelijk Cloud Platform ontwikkelt. De sensoren worden middels LoRa verbonden met de cloud en gebruikers kunnen 24/7 vanaf ieder device inloggen op het platform om hun data in te zien. De data wordt hier zowel actueel als historisch visueel weergegeven en het platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor gebruikersbeheer en alarmeringen. Voor gebruikers en partners met een eigen online omgeving of voor aanbieders van softwareoplossingen is er een API beschikbaar om de sensordata te integreren.

Door producten niet proprietary aan te bieden wil FactoryLab een flexibele aanbieder zijn voor professionele eindgebruikers, maar ook voor partners binnen het Smart Workplace platform die enkel hardware nodig hebben ter versterking van hun dienstverlening.

Product Development

Naast leverancier van een assortiment van slimme sensoren voor Workplace Monitoring is Factorylab een ontwikkelpartner voor bedrijven. Productontwikkeling en productie vindt bij FactoryLab plaats in Nederland. Dit maakt ons toegankelijk en flexibel. De aanwezigheid van een team van developers op het gebied van hardware, (embedded) software en elektronica stelt ons in staat producten relatief snel aan te passen naar wensen en omstandigheden. Denk hierbij aan het toevoegen van extra functionaliteiten of het leveren van sensoren met een eigen look en feel. Maar dit betekent ook dat men bij Factorylab terecht kan voor de ontwikkeling van een eigen smart product. Van ontwerp tot massaproductie. Ook voor ondersteuning bij de ontwikkeling van embedded software, de aanleg van draadloze (cloud)verbindingen of data-ontsluiting via CANBUS, MODBUS of OPC UA is FactoryLab een erkend adres.

Door te participeren als partner binnen het Smart WorkPlace platform kan Factorylab specialistische kennis over de toepassing van IoT-oplossingen in de werkomgeving delen met geïnteresseerde eindgebruikers en partners binnen het platform. Daarnaast kan FactoryLab doormiddel van levering of ontwikkeling van hardware een bijdrage leveren aan projecten van en met partners.

Door horizontaal samen te werken en kennis te delen wil FactoryLab samen met andere partners binnen het platform slimme oplossingen voor een gezonde en circulaire werkomgeving zo toegankelijk mogelijk maken. De beste totaaloplossingen voor een gezonde, veilige en comfortabele werkomgeving.

Ook partner worden?

 
Het is een groeiende markt en samen kunnen we onze leef- en werkomgeving beter maken. Hoe meer draagkracht, hoe sneller de transitie. Heeft jouw bedrijf specialisaties in de uitvoering of technische concepten van alles wat met binnenklimaat te maken heeft? Contact ons dan vrijblijvend voor een oriënterend gesprek om partner te kunnen worden. Je kan al aansluiten vanaf € 495,- per jaar. Neem snel contact op met Wietse Walinga voor meer informatie.

Ja, ik wil graag meer weten

Terug naar boven